“Bluebirds in the backyard”

sep 14, 2019Tips & Trips

Vrij recent kwam mijn schoonzus aanzetten met “Little Escapes” by Barts Boekje. We zijn hier in de familie namelijk enorme ‘foodies’ en zijn niet bang om wat nieuws te proberen. Nu moet ik heel eerlijk toegeven dat ik nog niet verder ben gekomen dan pagina twintig ofzo, want ja, Facebook en Instagram zijn nou eenmaal leuke afleidingen. Maar laat het nou net die laatste app zijn die mij een pareltje onder mijn neus schoof: Bluebirds in the backyard in Dordrecht.  Het is niet alleen een restaurantwarenhuis en stadstuin; maar heeft ook een speelplek en zalen die je kunt huren.
Bluebirds in the backyard is monumentale pand genaamd Huis Roodenburch, en stamt al uit 1594! Het heeft als meerdere doeleindes gediend waaronder als drukkerij en voor wijnhandel. Twee dagen in de week kun je terecht voor drinks & diner en de gehele week ben je welkom voor ontbijt, lunch en zoetigheden. Bluebirds werkt op de meest duurzame en biologische manieren mogelijk, en het liefst met lokale ondernemers. Vega én vegan friendly, voor als je het je afvroeg. En dat straalt bijna het gehele menu ook uit! Kokos yoghurtjes, flatbread met hummus maar ook lekkere cakejes voor de zoetekauw onder ons. Ook de vleeseter kan er terecht voor hamburgers, hamburger cupcakes (hartig!) en een lekkere portie friet!

Vlees. Meer is onethisch en minder kan altijd. We blijven een beetje hangen in vega sferen deze week, een vegatarische maaltijd kan namelijk niet…LEES MEER123Leuk en duurzaam feitje! Bluebird schenkt “Bird Bier”: Voor elke liter wordt er een boom geplaatst! Goed voor jou, ons én de vogels.
Ook bridal showers, babyshowers en complete trouwerijen (in verschillende stijlen! Denk: botanisch of klassiek) zijn mogelijk in de verschillende zalen.
Bluebirds is leuk voor jong, oud, man of vrouw. De architectuur en inrichting zal je omver blazen, de speelplek je kinderen bezighouden en het warenhuis waar echt de meest diverse spullen verkrijgbaar zijn: je vrouw je portomonnee doen leegtrekken. Máár: we feel like it’s worth it. Er is zelfs een “Music Department” waar handgemaakte en vintage muziek instrumenten te vinden zijn. Ook kun je terecht om je eigen instrumenten te laten repareren. En als klap op de vuurpijl: wekelijks live optredens!

Zoals al duidelijk was biedt Bluebirds plek voor jong en oud, maar ook aan vrijwilligers en studenten die toe zijn aan wat werk en leerervaring. Van horeca tot sales. Ze zijn een erkend leerbedrijf, maken ruimte voor persoonlijke groei en ontwikkeling en het ontwikkelen van (carriere) mogelijkheden.

Dit prachtige concept wordt gerund door Angus en Claire MacNeilage. Naar onze mening de meest creatieve mensen van dit moment. Mocht je meer willen weten over zowel Angus als Claire of Bluebirds in the backyard zelf aarzel dan zeker niet en bezoek de website!

GERELATEERDE BERICHTEN

Groene Velden Dagen 21 & 22 SEP

Groene Velden Dagen 21 & 22 SEP

Net als wij woonachtig in Lelystad of omstreken? Kom dan dit weekend naar de Groene Velden dagen! Een groen, nazomer-evenement waar de nadruk ligt op eerlijk producten, ambachtswerk en gezond genieten in een mooie, groene en uiteraard milieuvriendelijke omgeving! Kom...

[RECEPT] Portobello Risotto

[RECEPT] Portobello Risotto

Vlees. Meer is onethisch en minder kan altijd. We blijven een beetje hangen in vega sferen deze week, een vegatarische maaltijd kan namelijk niet alleen heerlijk zijn (vegan ook!) maar ook de wereld een stukje beter maken en helpen. Ja, echt. Mocht je het namelijk nog...

Echte Mannen eten (geen) vlees!

Echte Mannen eten (geen) vlees!

Hebben mannen meer moeite met een veganistische of vegatarische maaltijd dan vrouwen? Staat het begrip en product “vlees” centraal als we kijken naar mannelijkheid? Vlees eten staat gelijk aan macho zijn, mannen hebben nou eenmaal onwijs veel proteïne nodig! Toch? Of...

Cart Item Removed. Undo
  • No products in the cart.